Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ez az oldal csak a digimon 1.évadáról szól jó szórakozástannak ki szereti a digimont!!
 
1. szezon: Digimon Adventure

Hét gyerek, Tai, Matt, T.K., Sora, Joe, Izzy, és Mimi egy furcsa viharra lesz figyelmes a nyári táborban, ami az egész világra kiterjed és klímaváltozásokat okoz. A tábort ellepi a hó, és az északi fény jelenik meg az égen. Ekkor egy kis eszközt találnak, a Digivice-okat. Ekkor még nem tudják mire való. Megnyílik előttük a Digitális Világ, és magába szippantja a hét táborozót.

Az ismeretlen világban mindegyikük találkozik egy-egy digimonnal, akikkel hamar összebarátkoznak. Minden jó addig tart, amíg ki nem derül, hogy nem csak barátságos, jó digmonok lakják a Digitális Világot. Devimon, egy ellenséges digimon, Fekete Fogaskerekeket gyárt és fertőzi meg vele a békés digimonokat, hogy a Digivégzetesekre támadjanak, hogy semmi se álljon az útjába és hatalomra törhessen. Megpróbálják legyőzni, a digimonok Champion szintre fejlődnek mégse sikerül. Ekkor a kis félénk Patamon is átalakul, és Angemon lesz belőle. Erejét egyetlen támadásba egyesíti és megmenti társát T.K.-t és a barátait. Devimont legyőzi, viszont az életébe került. Később egy Digitojásba sikerül újjászületnie.

A Digivégzetesek találkoznak Gennai-al, aki elmondja nekik, hogy van egy Devimonnál is erősebb digimon, akit le kell győzniük. De csak úgy győzhetik le, ha a digimonok egy szinttel tovább is tudnak fejlődni. Ebben fog nekik segíteni a Crest. Elutaznak Szerver-kontinensre, és találkoznak Etemonnal, de menekülni kényszerülnek. Tai találja meg elsőként a Crest-ét, a Bátorság jelképével ami Tai legfőbb erénye. Ezt hasznosítva tudná társát magasabb szintre fejleszteni. De Agumonra kényszeríti az átalakulást, ami végzetes hiba és Agumon MetalGreymon helyett vad SkullGreymonná változik. Teljesen irányíthatatlan vadállatként viselkedik. Amikor elfogy az ereje, visszaalakul Koromonná. Később, a szerencsétlen digimon már fél átalakulni, nehogy megint hibásan fejlődjön. Piximon ébreszti rá őket, hogy nézzenek szembe a félelmeikkel. Ezután MetalGreymonná alakul, és legyőzi Etemont. Ekkor egy átjáró nyílik meg amint Tai és társa a valós világba jutnak arra a napra mikor, először jutottak át a Digitális Világba. Hazalátogatnak, és találkoznak Tai húgával, Karival, aki érthetetlen módon felismeri Koromont. Tainak lelkifurdalása van, hogy a többiek a Digitális Világba maradtak, ezért visszamegy.

Amikor újra egymásra találnak a Digivégzetesek, bejutnak Myotismon kastélyába, ahol egy átjáró van a valós világba. Myotismon egy varázslatot használ az ajtó kinyitására. A Digivégzetesek rájönnek, hogy a kártyák helyes elrendezésével átjuthatnak. Nehezen, de sikerül átmenniük. De addigra már Myotismon rombolja a valós világot. Kiderült, hogy a vámpír digimon a 8. Digivégzeteset keresi. A gyerekek rájönnek, hogy Kari a 8. Társa pedig Myotismon egyik szolgája, Gatomon a macskadigimon lesz. Gatomon segítségével nagy nehezen legyőzik Myotismont, majd amikor VenomMyotismonná alakul, ismét győzedelmeskednek. Miután legyőzték észreveszik, hogy a két világ, a valós és a digitális kezd összemosódni. Újra vissza kell térniük.

A Digitális Világban teljes a káosz. Később találkoznak a Sötét Mesterekkel; Piedmonnal, Machinedramonnal, Puppetmonnal, és MetalSeadramonnal. Minden Digivégzetes mást lát helyesnek, ezért kisebb csapatokra oszlanak. Legyőzik a segédeket, de közbe ők is szinte ellenségekké válnak. Rájönnek, hogyha egyesítik az erejüket, akkor van esélyük legyőzni Piedmont. Matt és Tai kibékül. A digimonjaik Mega szintre lépnek, MagnaAngemon egy Heaven’s Gate támadással kaput nyit amibe WarGreymon és MetalGarurumon belökik Piedmont.

Nem tart sokáig az öröm. Gennai megjelenik és közli a Digivégzetesekkel, hogy még nincs vége. Az igazi baj okozója, Apocalymon még életbe van. Ha nem pusztul el, soha nem jutnak haza, és akár minkét világ megsemmisülhet. Apocalymon nehezebb eset mint gondolták. A Digital Limbo-ba, azaz a "pokol tornácára" vitte a gyerekeket és társaikat ahol látszólag végleg kitörölte őket. Amikor minden veszni látszik rájönnek, hogy a Crest tulandonságait a szívükben hordozzák és ha ezt használják, visszaállíthatják még magukat és Apocalymon ellen használhatják. Nagy nehézségek árán, legyőzik a végső gonoszt és helyreáll mindkét világ rendje. A gyerekek hazatérnek, de érzik nem ez volt az utolsó találkozás a digimonokkal...

1. Szezon : Epizódleírás

Epizódleírás

1. rész - And so it begings... / Így kezdődött

Tai és hat barátja táborban vannak. Egyszer csak elkezd esni a hó, majd a föld megnyílik és a gyerekek egy-egy Digivice-t kapnak. Akkor még nem tudják mi ez és mi történik velük. Átkerülnek egy másik, ismeretlen világba, ahol szétszóródnak egymástól. Hamarosan ismét megtalálják egymást, mindegyikük egy apró és barátságos digimon kiséretében. Épp kezdenek összebarátkozni, amikor egy hatalmas, piros rovar digimon, Kuwagamon támadt rájuk. A kis In-Training szintű digimonok megpróbálták felvenni a harcot vele, de nem sok sikerrel. Ekkor hirtelen erőt kapnak a gyerekektől, a Digivice-okon keresztül és sikerül szintet lépniük. Rookie szinten már úgy tűnik sikerült legyőzniük Kuwagamont. De nem sokkal később újra előjön, és a szikla szélén álló digimonokat és barátaikat a szikladarabbal együtt a vízbe löki...

Kép

2. rész - The birth of Greymon / Greymon születése

A gyerekek és a digimonok, Gomamon "Harcos halak" képességének hála egy halszőnyeg szerűségre esnek, így túlélve a nagy zuhanást. Amikor a partra érnek leülnek és megnézik kinek milyen cucca és étele maradt. A digimonok nem akarták elenni a gyerekek elől a maradék ételt is, így hát éhesek maradtak inkább. Kivéve Agumont, akit Tai jóllakatott a saját ennivalójából. Miközben evett, pihent, beszélgetett a csapat, a digimonok a homokból kitörő vízsugárra lettek figyelmesek. Shellmon tört elő a homokból. A digimonok azonnal rátámadtak, de hamar összeestek a fáradtságtól, mivel ki voltak merülve az éhségtől. Agumon volt az egyetlen akinek még volt ereje harcolni. Amikor az ellenséges digimon elragadta Tait, Agumon ismét szintet lépett. Champion szintű Greymon lett belőle és legyőzte Shellmont majd, visszaváltozott Agumonná.

Kép

3. rész - Garurumon / Garurumon

Tai és a többiek vándorolnak, keresik a hazafelé vezető utat, amikor két harcoló Monochromont vesznek észre. Elfutnak előlük, így letérnek az útról és egy magában álló villamost pillantanak meg. Letáboroznak és elhatározzák, hogy éjjel felváltva őrködnek. Amikor Taira és Agumonra kerül a sor a tábortűzből, egy fadarab pattan ki. A parázsló fadarab pont egy alvó vízidigimon farka végére pattant. Seadramon dühében a farkával elhúzta a sziget egy részét, amin a gyerekek és a digimonjaik voltak. Matt és Gabumon a sziget másik részén maradt, amit nem húzott el a vízidigimon. Matt a vízbe ugrott, hogy átússzon a "mozgó" szigetre, öccse, T.K. után. Gabumon is utánaugrott, nehogy baja essen a társának. Matt el akarta terelni Seadramon figyelmét, hogy Gabumon támadni tudjon. De Seadramon a farkával felkapta Mattet és szorítani kezdte. Gabumon ekkor átalakult Champion szintre, Garurumonná és megmentette Mattet, T.K.-t és a többieket. Tai kezdett rájönni, hogy a digimonjaik mindig akkor alakulnak át, amikor társuk igazán nagy veszélybe kerül.

Kép

4. rész - Biyomon Gets Firepower / Biyomon a tűzzel játszik

A kis csapat egy sivatagba téved, ahol villanypóznák állnak ki a földből. Gyalogolnak, gyalogolnak, de nem találnak kiutat a különös sivatagból. Már fáradtak és nagyon szomjasak, amikor egy Yokomon falut pillantanak meg. A kis Yokomonok nagyon barátságosak. Amikor a gyerekek és a digimonjaik inni akarnak, a kútból tűz csap fel, majd a Mihirashi hegyről egy megőrült tüzes digimon rohan lefelé, egyenesen a Yokomon faluba. A gyerekek és a digibarátjaik gyorsan megmenekítik a Yokomonokat egy biztonságos helyre. Biyomnon különösen a szívén viseli a Yokok sorsát, mivel a saját fajtájához tartoznak. (Yokomon Rookie szinten Biyomon.) Biyomon már csak magát nem tudja megmenteni időben és Meramon megüti. Sora azonnal a társa segítségére siet, nem törődve azzal, hogy ő is bajba kerülhet. Biyomon ekkor elég erőt kap, és átalakul Champion szintre, Birdramonná és legyőzi a tüzes digimont, akiből egy fekete fogaskerék távozik. Ezután már normálisan viselkedett, és maga se értette, hogy tehette ezt.

Kép

5. rész - Kabuterimon's Electro Shocker / Kabuterimon elektromos sokkolója

Tai egy régi gyárat vesz észre. Elmennek megnézni és egy gépbe szorult Andromont találnak. Kiszabadítják, de az Sorára támad. Andromonra omlasztanak jónéhány vasdarabot és elmenekülnek. Izzy Tentomonnal együtt, külön indulnak felefedezőútra. Sok érdekes dolgot tud meg a Digi Világról. Eközben a többiek a megvadult Andromon elől menekülnek. A szabadban pedig a digimonok megpróbálják legyőzni a fekete fogaskerékkel fertőzött, ész nélkül támadó Andromont. Izzynek sikerül átírnia Tentomon rendszerét és átalakította Champion szintre, Kabuterimonná. A hatalmas bogár digimonnak sikerül kiűznie Andromonból a fekete fogaskereket, aki ezután már észhez tér.

Kép

6. rész - Togemon in Toy Town / Togemon játékvárosban

A kis csapat egy büdös csatornában mászkál, amikor egy seregnyi Numemon jön elő, és elkezdi őket üldözni, dobálni a "Nume-trutyival". Amikor felérnek a tiszta levegőre, ott már nem tudják őket bosszantani a Numemonok, mivel nem bírják a napfényt. Tovább haladnak, amikor Mimi néhány italautomatát vesz észre, de amikor használni akarja, szétdőlnek és kiözönlenek a bujkáló Numemonok. A napot jónéhány felhő eltakarja, így ismét szabadon üldözhetik a gyerekeket és a digimonkat. Mindenki más irányba fut, és egy fertőzött Monzeamon foglyai lesznek. Kivéve Mimit és Palmont. Egy játékvárosban rátalálnak a többiekre, akik őrült zombiként viselkednek. Játékvárosban a játékok játszanak a gyerekekkel. A digimonokat pedig egy ládába zárták, ezért Palmonnak kell megmentenie mindenkit. Monzeamon sok veszélyt jelentett mindenki számára, ezért Palmon átalakul Champion szintre, Togemonná. Legyőzi Monzeamont, aki így megszabadul a fekete fogaskeréktől ami megfertőzte őt. Újra kedves mackó lett, és ezt be is bizonyította.

Kép

7. rész - Ikkakumon's Harpoon Torpedo / Ikkakumon szigonytorpedója

Tai és a csapata éhesen vándorolnak, amikor egy tojásokkal teli hűtőre bukkannak. Mindenki örül neki, kivéve Joe-t, aki csak aggodalmaskodik. Éjjel amikor már mindenki alszik, Joe szemére nem jön álom. Egy üzenetet hagy a homokban, majd elindul a Végtelen-hegyre. Felelősségének érzi, hogy a többiekre vigyázzon. Most ő akar "hős" lenni. Gomamon utána oson, hogy vigyázzon rá. (De tagadja, hogy ezért követi.) Útközben meglátják Unimont. A szép unikornis digimon rájuk támad, habár mindig is ártalmatlan digimon hírében állt. Már rögtön tudják, hogy egy fekete fogaskerék hatása alatt áll, ezért Joe a hátára akar ugrani, hogy kiszedje belőle. Joe élete ezzel veszélybe kerül, ezért Gomamon átalakul Champion szintre, Ikkakumonná, hogy megvédje. Unimon megszabadul a fekete fogaskeréktől, és megérkeznek a többiek is. Később együtt jutnak fel a Végtelen-hegy csúcsára.

Kép 

8. rész - Evil Shows His Face / A gonosz megmutatja arcát

A hegy tetején, egy rejtélyes, gonosz digimon, Devimon tűnik fel. Épp Leomont, a büszke és bátor oroszlán digimont teszi a szolgájává egy fekete fogas kerékkel. Másik szolgája Ogremon. A gyerekek és a digimonjaik szembekerülnek velük, de azt hiszik nincs félnivalójuk, hiszen Leomont minden digimon szereti, tiszteli. Leomon azonban nem kis meglepetést okoz a digimonoknak, amikor a gyerekekre támad, de sikerül elmenekülniük. Később egy szép házat találnak. Bemennek, de nem találnak senkit ezért kiszolgálják magukat. Esznek-isznak, megfürdenek, és örülnek a puha, meleg ágyaknak. Míg végül megjelenik Devimon és el nem tünteti az egész házat. Elmondja, hogy az egész álomházat csak ő alkotta csapdaként. Agumon rá akar támadni, de nincs ereje. Az étel amit megevett az is, akár a ház, csak illúzió volt. Mindenkit más irányba repít az ágyával, kivéve Tai és Agumon marad ott. Tai felfedezi, hogy a Digivice-a segítségével, ki tudja űzni Leomonból a fekete fogaskereket.

Kép

9. rész - Subzero Ice Punch! / Fagyos jégütés

Minden gyerek a digimontársával más-más helyre szóródott Devimon miatt. Taira és Agumonra egy nagydarab jeges digimon, Frigimon támad, de Agumon kiolvassza belőle a fekete fogaskereket. Az ellenséges digimon így, már a jól megszokot módon ismét normális lesz. Sőt, segít Tainak és Agumonnak, hogy át tudjanak kelni a vízen. Fagyos jégütés technikájával járhatóra fagyassza a víz tetejét. Amikor átérnek a túloldalra, találkoznak Mattel és Gabumonnal. Tai és Matt összevesznek és össze is verekednek. Verekedés közben leesnek egy szikláról de Frigimon elkapja őket. Ekkor megjelenik Mojyamon és rájuk támad. Agumon és Gabumon átalakulnak Champion szintre, és megszabadítják Mojyamont a fekete fogaskeréktől.

Kép

10. rész - A Clue From The Digi-Past / Nyom a digi-múltból

Izzy és Mimi egy szigeten találkoznak. Egy labirintusra akadnak, aminek a bejáratánál digikódokat találnak a falon. Ez Mimi figyelmét egyáltalán nem kötöti le, Izzyt viszont nagyon érdekli. Mimi egy ideig vár, nyafog, de végül dühös lesz és bemegy a labirintusba. Tentomon Mimi után megy. Palmon Izzyvel marad. Mimi eltéved, ezért Izzy a gépén behozza a labirintus térképét és a Digivice-a segítségével utasításokkal látja el. Később a térképen egy harmadik pontot vesz észre, ami azt jelenti Mimin és Tentomonon kívül van még valaki a labirintusban. Nem sokkal később Centarumon jön elő. Tentomont és Mimit üldözőbe veszi. Izzy és Palmon kitöri a falat, így Tentomon és Mimi ki tudnak menekülni. Mostmár a digimonok át tudnak alakulni. A két Champion digimon együttes erővel megszabadítják Centarumont a fekete fogaskeréktől. Centarumon megmutatja, hogy a Digivice a digimonok számára egy ősi, misztikus jelkép. Ekkor megjelenik Leomon, de a Digivice-okkal sikerül távoltartani.

Kép

11. rész - The Dancing Digimon / Bakemon ünnepség

Joe és Gomamon egy ágyon sodródnak a tengeren, amikor egy nagy ládát látnak úszni a közelükben. A ládából Ogremon ugrik ki és rájuk támad. Gomamon átalakul Ikkakumonná. Legyőzi Ogremont, de ezután hamar elfogy az ereje és visszaalakul. Sora a parton pecázik, és Gomamon segítségével kihúzzák Joet a vízből. Később egy templomot vesznek észre. Amikor közelebb lopóznak látják, hogy emberek táncolnak. Kiderül róluk, hogy Bakemonok. Joet és Sorát meg akarják enni. Gomamont és Biyomont pedig börtönbe zárják. A két digimonnak támad egy jó ötlete, amivel megszöknek. Átalakulnak és a gyerekeket is kiszabadítják. A sok Bakemon egy óriás Bakemonná olvad, de a digimonok nem boldogulnak vele. Joenak az az ötlet jut eszébe, hogy ismételgessék azt, hogy Bakemon egyre gyengül. A terv beválik. Bakemont sikerül legyőzniük.

Kép

12. rész - DigiBaby Boom / A digióvodában

T.K. és Patamon rátalálnak Primary Village-re, a digimonok "óvodájára". Itt kelnek ki a kis digimonok a tojásból. Amikor sétálgatnak, egy dühös digimon, Elecmon, a digibébik őrzője ugrik elő és megtámadja őket. Verekedni akar Patamonnal, de T.K. felajánlja, hogy inkább kötélhúzásban mérjék össze az erejüket. A digimonok beleegyeznek. A kötélhúzást Patamon nyeri meg. Később kiderül, hogy Elecmon nem olyan rossz digimon mint elsőnek tűnt.

Kép

13. rész - The Legend of the DigiDestined / A digiválasztottak legendája

A csapat szép lassan újra összeáll és elmennek Devimonhoz a Végtelen-hegyre. Leomonból sikerül végleg kiűzni a fekete fogaskerekeket, így már a gyerekek oldalán harcol. Devimon megeszi a másik szolgáját, Ogremont és ezáltal még hatalmasabbra nőtt. A digimonok átalakulnak és keményen harcolnak ellene, de nem tudják legyőzni. Ekkor Patamonnak most először sikerül Champion szintre lépnie. Egy gyönyörű angyal digimon lesz belőle, Angemon. Minden erejét föláldozza és legyőzi Devimont, de ez életébe kerül, ezért visszafejlődik Digitojássá. A File-sziget darabjai ismét összeállnak. Később, Leomon elmondja a gyerekeknek, hogy egy legenda szerint gonosz erők támadják meg a világukat. Ekkor fognak megérkezni a kiválasztottak és megvédik a Digitális Világot. Miután Leomon befejezte útra kelnek. Nemsokkal később megjelenik egy furcsa öregember, egy holografikusan kivetített képen. Hogy ki ő és mit akar még nem tudni.

Kép

14. rész - Departure for a New Continent / Indulás egy új kontinensre

Megjelenik egy furcsa öregember akit Gennainak hívnak. Elmondja, hogy még maradt gonosz digimon Szerver-kontinensen, akit csak akkor győzhetnek le, ha a digimonok tovább tudnak alakulni Ultimate szintre. Ezt úgy érhetik el, ha megtalálják a Cresteket. Ezek segítenek az átalakulásban. A gyerekek és társaik ismét útra kelnek. Néhány digimon segít nekik tutajt építeni és a Net-óceánon kezdenek hajózni. T.K. Digitojásából kikel Poyomon. Nem sokkal ezután, megjelenik Whamon és elnyeli a tutajt a digimonokkal és a gyerekekkel együtt. Észreveszik, hogy egy fekete fogaskerék hatalma alatt van. Megszabadítják tőle, így ismét rendes digi lett. Elviszi őket egy barlangig, ahol megtalálják a Crest-ek tartóját.

Kép

15. rész - The Dark Network of Etemon / Etemon sötét hálózata

A gyerekek és a digimonjaik megérkeznek Szerver-kontinensre. Egy Pagumon falura találnak, ahol az apró digimonok igen csak barátságosnak és vendégszeretőnek tűnnek. Később azonban kiderül, hogy gonoszak. Elrabolják Tokomont (aki közben már átalakult Poyomonról). Egy vízesés mögé rejtik, ahol egy nagy csapat Koromon raboskodik. Eredetileg az ő falujuk volt ahová a Pagumonok csak betolakodtak. Később az újabb gonosz digimon, Etemon is megmutatkozik. Már mindenki keresi Tokomont. Agumon talál rá, de két Gazimon (Etemon szolgái), rátámadnak. Etemon is hamarosan megérkezik, és nem tudnak tőle a digimonok átalakulni. Elmenekülnek a vízesés mögötti barlangon át. Itt találnak rá az első Crest-re, ami Tai-nak jár, a Bátorság jelképével.

Kép

16. rész - The Arrival of Skullgreymon / Halálosztó Greymon érkezése

Tai egyre erőszakosabbá válik, mert megvan a Crest-je. Minél hamarabb át akarja alakítani Agumont, a digimon akarata ellenére. Teleeteti, hogy legyen ereje az átalakuláshoz. Egy Colosseum szerű helyere tévednek. Hamarosan rátalálnak Joe Megbízhatóság Crestjére is. A különös helyen, Etemon tűnik fel, és egy gonosz Greymont küld a gyerekekre. Tai Greymonja nem tud harcolni, mert túl tele van a hasa. A többi digimont a társaikkal együtt egy elektromos focikapu alá zárta. Tai erőlteti, hogy használja a Crest-et és azzal alakuljon át. Greymon a társa kedvéért meg is teszi, de rossz vége lesz. Rossz Ultilmate szintjére alakul és SkullGreymon lesz belőle. Megöli a másik Greymont és mindenkire rátámad, fékezhetetlenül rombol. Amikor elfogy az ereje, visszaalakul Koromonná. Tai-al kibékülnek, de a kis digimon még sokáig rosszul érzi magát.

Kép

17. rész - The Crest of Sincerity / A kakasviadal

A sivatag közepén a kis csapat egy hajót talál. Minden jól megy addig, amíg ki nem derül, hogy a kapitány Kokatorimon, Etemon egyik segédje. Minden digimont kővé dermeszt, kivéve Palmont és Biyomont. A gyerekeket is elkapja, Mimi és Sora kivételével. Palmon és Biyomon Champion szintre alakul, Togemonná és Birdramonná, majd legyőzik Kokatorimont. Elhagyják a hajót, ami fel is robban. Útra kelnek a sivatagban. Egy hatalmas kaktuszban rátalálnak Mimi Őszinteség Crestjére.

Kép

18. rész - The Piximon Cometh / A Pixi-kiképzés

Taira és a barátaira egy Kuwagamon támad. Piximon váratlanul megjelenik, és megmenti a kis csapatot előle. Ezután az otthonába viszi őket és kemény munkákat ad nekik kiképzésül. Tainak és Agumonnak azonban más feladatot szán. Egy csónakba ülteti őket, ami vissza viszi őket a múltba. Egy múltbéli jelenetet látnak, amikor Tai még kisfiú és biciklizni tanul, de nem megy neki, ezért nagyon elkeseredik. Segítenek neki, hogy ne adja fel. Izzy és Matt egy kútban megtalálják a Crestjüket. Rájuk támad Etemon Tyrannomonja, ezért jönnek a többiek is, de így se tudják legyőzni. Ekkor érkezik meg Tai és Agumon. Így már sikerül elintézniük az ellenséges Tyrannomont.

Kép

19. rész - The Prisoner of the Pyramid / A piramis fogja

A gyerekek és a digimonok egy barlangra bukkannak. A bejárata egy Remény Crestté változik és T.K. kapja meg. Sora szomorú és feszült lesz, hogy már csak neki nincs meg a Crestje. A barlangban Izzy sok érdekességet fedez fel a Digitális Világról. A laptopjára egy ismeretlen címről kap e-mailt, hogy Etemon fogságában van, és ha kiszabadítják akkor oda adja Sora Crestjét. Izzy felfedezésének köszönhetően, Tai azt hiszi, hogy sebezhetetlen, ezért túlzottan vakmerő lesz. A rab digimont megpróbálják kiszabadítani, de megjelenik Etemon. Datamon hirtelen felkapja Sorát és Biyomont, majd eltűnik.

Kép

20. rész - The Earthquake of Metalgreymon / Metalgreymon feltűnik a színen

Tai-ék elhatározzák, hogy kiszabadítják Sorát. Izzy rájön, hogy a piramis mely részén keressék a lányt. Datamon le akarja másolni Sorát, hogy a másolat, ami neki engedelmeskedik, irányítsa Biyomont.És kiderül hogy a szeretet crest datamonnál van,és belrakta sora crest tartójába.Etemon elleni bosszú céljából. De Tai megjelenik. Datamon egy digitális lyukat nyit a padlóba, amibe vírusokat rak. Sorát Tai kimenti belőle, de Datamon és Etemon bennragadnak. A szabadba menekülnek, de váratlanul ismét megjelenik Etemon. A teste körül vírusok és nagy fekete vezetékek vannak, amiktől csak erősebb lett. Tai amikor igazán bátran viselkedik, felizzik a Crestje és Agumont Ultimate szintre változtatja, MetalGreymonná. Egy digitális lyukba löki Etemont, de nem sokkal később Tai és a digimon társa is belezuhan. MetalGreymon visszaváltozik Koromonná, és a valós világban találják magukat.

Kép

21. rész - Home Away From Home / Tai hazatér

Tai és Koromon a valós világban vannak. Tai rájön, hogy azon a napon vannak, amikor eljutottak a Digitális Világba. Eszébe jut, hogy a többiek valószínű a Digitális Világban ragadtak. Elmennek Tai-ék házába, ahol találkoznak Tai húgával, Karival. A kislány valamiért felismeri Koromont. Tai meglátja, hogy a valós világban is digimonok vannak, de csak ő és Kari látják. Izzy rövid időre jelentkezik a számítógépen, és elmondja Tai-nak, hogy ne menjen vissza. A félig megjelenő digimonok mindenhol ott vannak. Koromon egy Ogremonnal kezd el harcolni. Eközben sikerül Agumonná visszaalakulnia. Megnyílik egy dimenziós kapu, ami mindent elnyel a közeléből. Tai és Agumon ezen keresztül szándékosan visszamennek a Digitális Világba, bár sajnálják Karit otthagyni és a lány is félti őket, de úgy érzik kötelességük ezt megtenni.

Kép

22. rész - Forget About It! / Felejtsd el!

Tai és Agumon ismét a Digitális Világban vannak. Találkoznak Tokomonnal. A kis digimon elmeséli, hogy azért van egyedül, mert T.K.-nek új barátja van; DemiDevimon. A többiek pedig Tai-ék nélkül szétszóródtak. DemiDevimon hazugságokat mondott T.K.-nek a többiekről, amit T.K. elhitt, így sikerült elnyernie magának. DemiDevimon meg akarja etetni a feledés gombáját Tai-jal, Agumonnal, Tokomonnal és T.K-vel. De Sora titokban tudatja Agumonnal, hogy veszélyes. Ezért nem eszik meg. Tokomon átalakul Patamonná és legyőzi DemiDevimont, így T.K. és Patamon kibékülnek. Később kiderül, DemiDevimon egy másik digimont szolgál.

Kép

23. rész - Weregarurumon's Diner / Weregarurumon vacsorája

Matt és Gabumon találkoznak Joe-val és Gomamonnal, akik Digitamamonnak dolgoznak egy étteremben. Matt és a digimonja segítenek nekik, hogy hamarabb befejezhessék a munkát, de Joe mindig elront valamit, ezért mégtovább kell maradniuk. DemiDevimon elhiteti Mattel, hogy Joe direkt ront el mindent, hogy Matt tovább maradjon. Később azonban kiderül, hogy minden csak DemiDevimon műve volt. Garurumon átalakul Ultimate szintre, WereGarurumonná és legyőzi DemiDevimont és Digitamamont.

Kép

24. rész - No Questions, Please / Csak semmi kérdezősködés

Izzy és Tentomon véletlen beleesnek egy gödörbe. Itt találkoznak egy furcsa digimonnal, akit Vademonnak hívnak. Zavaros, értelmetlen beszéddel elszedi Izzy Crestjét, és az egyik legfőbb tulajdonságát: a kíváncsiságát. Izzy ezután már nem önmaga. Olyan lett mint egy zombi, és Vademon értelmetlenségeiben hisz. Már Tentomon se érdekli, amitől a digimon vissza alakul Baby szintre, Pabumonná. Izzynek így sikerül észhez térnie. A kis bébidigimon visszaszerzi a társa Tudás Crestjét és a kíváncsiságát. Átalakul Ultimate szintre, MegaKabuterimonná és legyőzi Vademont. Kijutnak a gonosz digimon világából és találkoznak T.K.-vel és Mattel.

Kép

25. rész - Princess Karaoke / Karaoke hercegnő

Tai és Joe megtalálják Mimit, aki idő közben a Gekomonok hercegnője lett. A Gekomonok megkérték őt, hogy énekeljen el egy dalt. Ettől felkelne az uralkodójuk, ShogunGekomon. A Gekomonok Mimit hercegnőként kezelték, minden kívánságát teljesítették cserében. De Mimi nem énekelt, hanem hagyta hogy hercegnőként kényeztessék, és még Tait és Joet is börtönbe záratta. Egy éjjel megjelent Sora, és beszélt Mimivel. Mimi rájött, hogy mekkorát hibázott. Bocsánatot kért mindenkitől, és elénekelte a dalt, amit ígért. ShogunGekomon fel is ébredt, csak ész nélkül rombolni kezdett. MetalGreymonnak, Ikkakumonnak és Togemonnak sikerül legyőzniük.

Kép

26. rész - Sora's Crest of Love / Sora szeretetkártyája

A csapat újra összeállt. Már csak Sora hiányzik. Később őt is megtalálják, de nagyon szomorú, mert DemiDevimon azt mondta neki, hogy az ő Szeretet Crestje nem fog soha felizzani. Éjjel megjelenik Myotismon. A digimonok felveszik vele a harcot, de nem tudják komolyabban megsebezni. Sora nem engedi tovább harcolni a sérült Biyomont, de végül megenyhül. Biyomon ismét harcba indulhat. Sora Crestje felizzik és a kis digimon átalakul Ultimate szintre, Garudamonná. Megmenti a gyerekeket és a digimonokat a gonosz digimon elől. Myotismont azonban még nem győzték le. Megígéri, hogy elpusztít mindent.

Kép

Kép

27.rész: The gateway to home – A kapu hazafelé

Gennai elmondja a végzeteseknek, hogy Myotismon elindult megszállni a Földet, hogy megkeresse a 8. DigiVálaztottat. A csapat elmegy Myotismon kastélyába, ahol megküzdenek Gatomonnal DemiDevimonnal, és DeviDramonnal. Hosszas csata után Myotismon serege átmegy a kapun és bezárja, a DigiVilágban hagyva a Választottakat.

Kép

28. rész: It’s all in the cards – Minden a kártyákban van.

A gyerekek elmennek Gennaihoz, aki ad nekik Digimonos kártyákat, amelyekkel ki lehet nyitni a kaput, de sajnos egyel több van, mint amennyi hely, ezenkívül megjavítja a Digimon Analizátort is. Myotismon kastélyában a Digimonok megküzdenek Dokugumonnal, amíg Izzy rájön, hogy melyik kártya hova való, és Tai szerencséjével rá nem jönnek, melyik a hamis, így visszajutnak a Földre…

Kép

29. rész: Return to Highton View Terrace – Visszatérés a Highton kilátóhoz

Kiderül, hogy amíg a DigiVilágban voltak hónapokig a Földön csak néhány perc telt el. Elindulnak hát haza a táborral, de kiszállnak a Highton kilátónál, mert régen mind ott laktak. Nagy nehezen rájönnek, hogy ők láttak két Digimont harcolni itt még négy évvel ezelőtt, és azok hatalmas pusztítást, okoztak, és azt mondták, hogy terroristák robbantgattak, és ezért elköltöztek. Most Mamothmon és Garudamon között kezdődik csata, amit Garudamon nyer. Eközben Myotismon szolgái keresik a 8. gyereket…

Kép

30. rész: Almost home free – Már majdnem otthon

A gyerekek metróval indulnak haza, de elkerülik a leszállóhelyet. Elmennek enni, majd Sora unokatestvére elviszi őket egy darabig, amíg Koromon le nem ürülékezi a kocsi új huzatát. Izzy beleesik egy folyóba de Ikkakumon megmenti. Ekkor jön Gesomon és megtámadja őket. Ikkakumon leveri, majd a gyerekek elindulnak rajta haza…

Kép

31. rész: The eighth DigiVice – A 8. DigiVice

A gyerekek hazaérnek, és tök happyk, hogy láthatják a szüleiket. Izzy és Tentomon elmegy megküzdeni Raremonnal, és eközben Izzy észreveszi a DigiViceán, egy másik új DigiVicenak a jelzését…

Kép

32. rész: Gatomon comes calling – Gatomon hívásra jön

A gyerekek hozzálátnak a 8. gyerek keresésének, és a régi telefonkönyveiket odaadják Joenak, hogy hívja fel a gyereket. Mimi és Sora harcba keverednek SkullMeramonnal, akit MetalGreymon eltesz láb alól. Eközben Kari találkozik Gatomonnal, akinek az a furcsa érzése támad, hogy Kari a 8. gyerek…

Kép

33. rész: Out on the town – A városon kívül

Matt és T.K. metróval utaznak haza, amikor T.K. és Patamon összevesznek, és Patamon leszáll a vonatról. A többiek a keresésükre sietnek, és találkoznak Gotsumonnal és Pumpkimonnal, akik szórakozni akarnak egy kicsit. De ez nem sült el valami jó, mert Myotismon megölte őket. WereGarurumon és Angemon szembe száll Myotismonnal aki végül elmenekül…

Kép

Kép

 

34. rész: The eighth child reavealed – A 8. gyerek lelepleződik

Gatomon szemmel tartja Karit. Wizardmon elviszi neki a 8. DigiVicet ami Kari érintésétől felragyog. Itt derül fény arra, hogy Gatomon a 8. Digimon Kari Digimonja. Wizardmonnal elmegy, hogy megszerezze Kari kártyáját, de Myotismon elkapja őket. Wizardmont beveti a folyóba Gatomont pedig a denevéreivel elviteti…

Kép

35. rész: Flower power – Virág erő

A várost elkezdte megszállni Myotismon a nyolcadik gyerek miatt. T.K. találkozik Joeval és Ikkakumon segítségével átakarnak menni a ködön. Hogy mentse Mimit, és Családját Palmon Lillymonná DigiVáltozott, és legyőzte DarkTyrannomont.

Kép

36. rész: The city under siege – A város megszállás alatt.

Myotismonak hála Lillymon megsebesült, de Birdramon elviszi, hogy meggyógyuljon. Tai Mattre bízza Karit, amíg ő elmegy. Útközben találkozik Sorával és őt is oda küldi. Eközben T.K.-t és Joet megtámadja MegaSeadramon. Ikkakumon Zudomonná változik, és legyőzi őt. Matt és Sora megküzdenek Phantomon két harcosával, aminek végén Kari elmegy Phantomonnal, ha békén hagyja a barátait…

Kép

37. rész: Wizardmon’s gift – Wizardmon ajándéka

Wizardmon elmondd mindent a csapatnak Gatomonról, és Kariról. Matt apjának a segítségével bejutnak a TV állomásra, ahol Myotismon fogva tartja Karit. Hosszas csata után, sikerül megszerezniük Kari Kártyáját és DigiViceát, amivel Gatomon Angewomonná változik, és elpusztítja Myotismont. De a titokzatos köd még mindig nem oszlott el…

Kép

38. rész: Prophecy – A jóslat

Izzy kap egy levelet Gennaitól, amiben egy jóslat van. Ezután elmennek a szüleikért, akik már Myotismon szolgái. Elmennek hát hogy megküzdjenek Myotismon újabb alakjával VenomMyotismonnal aki egy Mega szintű Digimmon. Megfejtve a jóslatot Angemon és Angewomon segítségével Agumon és Gabumon Warp-DigiVáltozást hajt végre, és Mega szintre fejlődnek WarGreymonná és MetalGarurumonná.

Kép

39. rész: The battle for Earth – Harc a Földért

A Digimonok együttes erővel legyőzik Myotismont, a köd feloszlik, és a szüleik is felkelnek. De ekkor az égen megjelenik a DigiVilág fejjel lefelé. Rájönnek, hogy amíg ők itt voltak, addig rengeteg év telt el a DigiVilágban, és ezért vissza kell menniük. Búcsút vesznek a szüleiktől és a DigiViceokkal visszatérnek a Digitális Világba.

Kép

Kép

 

40.rész: Enter the Dark Masters – Feltűnnek a Sötétség Mesterei

A gyerekek észreveszik a fejük fölött a Földet, majd találkoznak Chuumonnal, aki elmondja nekik, hogy a Sötétség Mesterei rettegésben tartják a DigiVilágot. A gyerekek megmásszák a Spirál Hegyet ahol a Sötét Mesterek egyenként megtámadják őket, és a végén amikor teljes a létszám a Sötét Uraknál el akarják pusztítani őket, de Piximon az utolsó előtti pillanatban megmenti őket, de ő sajnos elhalálozik…

Kép

41. rész: Seasick and tired – Tengeri beteg és fáradt

A gyerekek azon a tengerparton találják magukat, ahol Agumon Greymonná DigiVáltozott. Joe és Mimi kivételével mindenkit elkap Scorpiomon, aki MetalSeadramon egyik alattvalója. Már végezne a DigiVégzetesekkel, amikor Lillymon és Zudomon megmenti őket. Megpróbálnak menekülni, de MetalSeadramon megállítja őket…

Kép

42. rész: Under Pressure – Nyomás alatt

A gyerekek megmenekülnek Whamon segítségével, de MetalSeadramon utánuk küld egy sereg Divermont, de azok nem bírták a nagy nyomást. Izzy rájön, hogy WarGreymon fegyvereit Dramon pusztítók, és így előnyben van a Dramon-típusú Digimonokkal, mint például MetalSeadramon. Feltűnik MetalSeadramon és WarGreymon megküzd vele…

Kép

43. rész: Playing Games – Játszunk játékokat

A gyerekek legyőzték MetalSeadramont, de ebben a csatában rengeteg barátjuk veszett oda. Tai és Matt között egy vita alakul ki, és a csapatban elég feszült lesz a hangulat. Elérnek Puppetmon erdejébe, ahol egy csomó különös dolog történik velük. T.K. elmegy Puppetmon palotájába, hogy játszon vele. Amíg nem figyel Puppetmon T.K. tönkre teszi a játékait, és megszökik. Amikor visszaér a többiekhez, Matt elhagyja a csapatot…

Kép

44. rész: Trash Day – Szemét nap

Matt azért hagyta el a csapatot, mert úgy érezte T.K.-nek már nincs szüksége rá. Gabumonnal találkozik Cherrymonnal, aki elmondja neki hogy csak akkor lehet az aki szeretne lenni ha legyőzi Tait. Ezután Gabumon MetalGarurumonná DigiVáltozik és visszamennek a csapathoz, de ott Megtámadják Agumont…

Kép

45. rész: The ultimate clash – A végső összecsapás

Eleinte Tai és Agumon nem akarnak harcolni de rájönnek, hogy nincs más választásuk, így Agumon WarGreymonná DigiVáltozik, és szembeszáll MetalGarurumonnal, míg Tai elkezd verekedni Mattel. Eközben Karit hatalmába keríti egy másik erő és az elmond nekik mindent a DigiVilágról, és hogy mért lettek ők a kiválasztottak. Ezután Mett elhagyja a csapatot. Azután Mimi, mert már elege van a Harcból. Mimihez csatlakozik Joe, de megígéri, hogy később újra csatlakoznak.

Kép

46. rész: Etemon’s ComeBeck tour – Etemon visszatérő körútja

Joe és Mimi találkozik Ogremonnal aki nagyon megsérült. Segítenek rajta aki ezután csatlakozik hozzá. Egy hatalmas Meteor csapódott a DigiVilágba, ami nem volt más mint Etemon aki Mega DigiVáltozott MetalEtemonná. Megtámadja a gyerekeket Puppetmon, de ekkor jön MetalEtemon aki harcba kezd Puppetmonnal. Joe és Mimi elmenekül előlük és végül találkoznak egy titokzatos Digimonnal…

Kép

47. rész: Ogremon’s honor – Ogremon igazsága

A Digimon Leomon Mega formája SaberLeomon. Elviszi őket abba az étterembe ahol Joe és Matt dolgozott. Itt találkoznak egy Gekomonnal és egy Otamamonnal, akik ott voltak ShogunGekomon palotájában. Megérkezik MetalEtemon, és Zudomon és SaberLeomon megküzd vele. SaberLeomon meghal de még sikerül megölnie MetalEtemont. SaberLeomon elmondja, hogy ujjá fog születni Fő faluban. Eközben a többiek harcolnak Puppetmonnal. Megérkezik Matt és MetalGarurumon legyőzi a gonoszt.

Kép

48. rész: My sister’s keeper – A nővérem őre

Kari beteg lesz, így Izzy és Tai elmennek orvosságért. Machinedramon betudja mérni őket ahányszor Izzy csatlakozik a rendszeréhez. A végén sikerül kijátszani de ezzel csak azt érték el, hogy Machinedramon az egész város elpusztításához lásson. Végül a csapat befut egy házba ami romba dől Machinedramon támadásától és megint különválnak…
 

Kép

49. rész: Crest of light – A fény kártyája

Kari Sora és T.K. elindul megkeresni Tait és Izzyt egy csatornában. Találkoznak WereMonzaemonnal aki fogságban tartja a Numemonokat. Kariból egy fura fény árad amitől a Digimonok erősek lesznek és fellázadnak. Eközben Izzy és Tai találkoznak Andromonnal. A csapat megint együtt lesz, és WarGreymon elpusztítja MachineDramont.

Kép

50. rész: Joe’s battle – Joe harca

A gyerekek elindultak Piedmon kastélyába ahol megküzdöttek LadyDevimonnal. Tai elküldi Sorát és T.K.-t Mattért. Eközben Joeék eljutnak Fő falu romjaihoz ahol minden Digimon kővé vált. Találkoznak Elecmonnal, aki megtalálta Matt száj harmonikáját, és Joe elmegy hogy megkeresse Mattet. Eközben Angewomon legyőzi LadyDevimont és ekkor megjelenik Piedmon…

Kép

51. rész: Crest of Friendship – A barátság kártyája

Tai és Izzy végül elérték Piedmon palotáját. Eközben Matt és Gabumon egy barlangba kerültek, ami a Matt szívében lévő sötétségből lett. Sikerül megsemmisíteni a barlangot, de ezután találkoznak Joeval és T.K.-vel aki elmondja hogy Sora belesett egy mély gödörbe. Ez is olyan volt, mint amilyenbe Matt esett. Sikerült megmenteni, és ezután elindultak a Spirál hegyre ahol WarGreymon a halál szélén állt, de Matt kártyájával visszaadja neki az erőt, és a két Mega Digimon megtámadja a Gonoszt.

Kép

52. rész: Piedmon’s last jest - Piedmon utolsó tréfája

Amikor a Digimonok megtámadják Piedmont, ő egy fehér kendőt dob Taira Mattre, WarGreymonra, és MetalGarurumonra, akik kulcstartóvá változnak. A többiek el akarnak menekülni de T.K. Kari és Patamon kivételével mindenkit elkap, de még Gomamonnak sikerül Matt bábuját odaadni T.K.-nek. Patamon talál egy ládát amiből egy kötél jön elő, és felmásznak rajta. Piedmon elkapja őket, és Angemon MagnaAngemonná DigiVáltozik és visszahozza a többieket, majd együttes erővel elpusztítják Piedmont. Ekkor E-mailt kapnak Gennaitól hogy az igazi ellenség nem Piedmon volt.

Kép

53. rész: Now Apocalymon – Most Apocalymon

A gyerekek egy sötét Dimenzióba kerülnek, ahol Találkoznak egy szuper erős gonosz Digimonnal Apocalymonnal, akinek eléggé szomorú sorsa van. Elpusztítja a kártyákat, és adatokra bontja a DigiVégzeteseket. Egy másik Dimenzióban rájönnek, hogy nincs szükségük a kártyákra, mert azok más a szívükben vannak, így a Digimonok arra a szintjükre Digiváltoznak, amit még eltudnak érni, és újra teremtik magukat harcra készen…

Kép

54. rész: The fate of the two world – A két világ sorsa

A DigiViceok segítségével legyőzik Apocalymont, így az idő visszatér a normális kerékvágásba. A gyerekek a vakációjukat akarják töltei a DigiVilágban ám ekkor egy napfogyatkozás történik amibe bele is halhatnak, ezért haza kell térniük. Mindenki elbúcsúzik a Digimonjától, kivéve Mimit. Amikor indulnak haza mindenkinek a Digimonja ott fut a busz mellett egészen addig, míg az el nem tűnik és a gyerekek haza nem érnek…

Kép

¤ 1. Szezon : Digimonok

Digimonok

Agumon

Kép

Szint: Rookie
Típus: Vaccine
Csoport: Hüllő
Támadás: Tüzes lehelet, Karom támadás
Társ: Tai

Fejlődés:
Botamon > Koromon > Agumon > Greymon > MetalGreymom > WarGreymon

Kép

Gabumon

Kép

Szint: Rookie
Típus: Data
Csoport: Hüllő
Támadás: Kék csapás, Szarv támadás
Társ: Matt

Fejlődés:
Punimon > Tsunomon > Gabumon > Garurumon > WereGarurumon > MetalGarurumon

Kép

Biyomon
 

Kép

Szint: Rookie
Típus: Vaccine
Csoport: Madár
Támadás: Spirális tornádó, Csípő támadás
Társ: Sora

Fejlődés:
Nyokimon > Yokomon > Biyomon > Birdramon > Garudamon > *Phoenixmon

Kép

Tentomon

Kép

Szint: Rookie
Típus: Vaccine
Csoport: Rovar
Támadás: Szuper sokkoló, Karom támadás
Társ: Izzy

Fejlődés:
Pabumon > Motimon > Tentomon > Kabuterimon > MegaKabuterimon > *HerculesKabuterimon

Kép

Palmon

Kép


Szint: Rookie
Típus: Data
Csoport: Növény
Támadás: Mérges inda, Bűz támadás
Társ: Mimi

Fejlődés:
Yuramon > Tanemon > Palmon > Togemon > Lillymon > *Rosemon

Kép

Gomamon

Kép

Szint: Rookie
Típus: Vaccine
Csoport: Vízi állat
Támadás: Harcos halak, Karom támadás
Társ: Joe

Fejlődés:
Pitchmon > Bukamon > Gomamon > Ikkakumon > Zudomon > *Preciomon

Kép

Patamon

Kép

Szint: Rookie
Típus: Data
Csoport: Emlős
Támadás: Boom Bubble, Slamming Attack
Társ: T.K.

Fejlődés:

Poyomon > Tokomon > Patamon > Angemon > MagnaAngemon >** Seraphimon

Kép

Gatomon

Kép

Szint: Champion
Típus: Vaccine
Csoport: Állat
Támadás: Villám mancs, Macskaszem hipnózis
Társ: Kari

Fejlődés:
SnowBotamon > Nyaromon > Salamon > Gatomon > Angewomon >** Magnadramon

Kép


*Nem szerepelt a sorozatban.
**Ebben a sorozatban nem szerepel.

Digivégzetesek

Név: Tai Kamiya

Crest: Bátorság
Digimonja: Agumon

Kép

Jellemzés:
Tai a csapat vezetője. Kari bátyja. Néha kicsit meggondolatlan, de ha kell nagyon bátor és merész. Nagyon szeret focizni, egy csapatban játszik Sora-val. Mattel gyakran nem ért egyet, ezért sokszor verekszik vele.
Név: Matt Ishida
Crest: Barátság
Digimonja: Gabumon

Kép


Jellemzés:

Matt T.K. testvére. A szülei elváltak. Matt az apjával, T.K. az anyjával maradt. Matt önálló és magányos. Mindig a könnyebb utat választja. Elsőre kicsit beképzeltnek tűnhet, de valójában igazi barát.                                          

Név: Sora Takenouchi
Crest: Szeretet
Digimonja: Biyomon

 

Kép

 

 

Jellemzés:
Sora nagyon kedves, barátságos és vidám lány. Szeret focizni. Régebben az édesanyjával sokszor vitatkozott, mert Sora focizni szeretett volna járni, de egyszer amikor megsérült a lába az anyja megtiltotta neki. Ehelyett az anyja virágüzletben kellet dolgoznia, hogy kövesse a családi hagyományt.
Név: Izzy Izumi
Crest: Tudás
Digimonja: Tentomon

Kép

Jellemzés:
Izzy nagyon okos, intelligens gyerek. Néha kicsit zárkózott. Sokszor inkább csak a gépekkel törődik. De nagyon fontosak neki a barátai, még akkor is ha ezt nem mutatja ki.

Név: Mimi
Crest: Őszinteség
Digimonja: Palmon

Kép


Jellemzés:
Mimi kicsit nyafogós, de nagyon őszinte. Nem szeretné, hogy a digimonja harcoljon. Anyjával és az apjával lakik, testvére nincs. Később a családjával Amerikába költözik.

Név: Joe Kido
Crest: Megbízhatóság
Digimonja: Gomamon

Kép

Jellemzés:
Joe a csapat legidősebb tagja. Nagyon megbízható. Minden barátjára vigyáz, néha kicsit túlságosan is. Sokszor elég idegesítő a túlzott aggodalmaskodása, de idővel ennek majd hasznát veszi. Szeret tanulni és iskolába járni.
Név: T.K. Takaishi
Crest: Remény
Digimonja: Patamon

Kép

Jellemzés:
T.K. kedves, aranyos, őszinte kisfiú. Matt öccse. Egyszer amikor Patamon Angemonná változott, hogy legyőzze Devimont Angemon belehalt. Később egy Digitojásban újjászületett. T.K.-t ez annyira megviselte, hogy azóta Patamont nagyon félti minden harctól.

Név: Kari Kamiya
Crest: Fény
Digimonja: Gatomon
 

Kép


Jellemzés:
Kari rendkívül kedves és segítőkész. Sokszor inkább a véleményét magába fojtja, nehogy megbántson vele másokat. Ő a nyolcadik Digivégzetes. Később került a csapatba.

¤ 1. Szezon : Ellenségek

Ellenségek

Devimon

Kép

Szint: Champion
Típus: Virus
Csoport: Gonosz
Támadás: Gonosz érintése
Megjelenés: 8. ep.
Legyőzte: Angemon (13. ep.)
Megfertőzte: Meramon, Andromon, Monzeamon, Unimon, Centarumon, Drimogemon, Mojyamon, Frigimon, Leomon, Ogremon

Jellemzés:
Devimon volt az első igazi ellenség. A File-sziget volt az elfoglalt területe. A Fekete fogaskerekekkel kerítette hatalmába a békés, jó digimonokat. Angemon győzte le az élete árán de később sikerült ujjászületnie egy Digitojásban.

Etemon

Kép

Szint: Ultimate
Típus: Virus
Csoport: Báb
Támadás: Sötét háló, Koncert robaj, Majom karom
Megjelenés: 15. ep.
Legyőzte: MetalGreymon (20. ep.)

Jellemzés:
Szerver kontinens volt a telephelye, ahol kiterjesztette a Sötét Hálózatát. MetalGreymon győzi le, de később visszatér mint MetalEtemon.
MetalEtemon

Kép

Szint: Mega
Típus: Virus
Csoport: Android
Támadás: Banana Slip, Metal Punch
Megjelenés: 46. ep.
Legyőzte: SaberLeomon (47. ep.)

Jellemzés:
Etemont miután elnyelte egy adatörvény mindenki azt hitte megsemmisült, mégis később visszatért átalakult formájában; MetalEtemonként. Leomon meg akarta védeni tőle Mimit és Joe-t. Ezért átalakult Mega szintre SaberLeomonná és legyőzte MetalEtemont. Ez viszont az életébe kertült SaberLeomonnak is.
Myotismon

Kép

Szint: Ultimate
Típus: Virus
Csoport: Gonosz
Támadás: Grisly Wing, Crimson Lightning, Nightmare Claw
Megjelenés: 22. ep.
Legyőzte: Angewomon (37. ep.)

Jellemzés:
Myotismon a Digitális Világból átjutott a valós világba, hogy megtalálja a nyolcadik Digivégzetest. Amikor Myotismon meg akarta ölni Karit, a nyolcadik kiválasztottat Wizardmon megmentette. Így Gatomon át tudott alakulni. A többi digimon átadta neki az erejét, és így le tudta győzni egyetlen Mennyi nyíl támadással.
VenomMyotismon

Kép

Szint: Mega
Típus: Virus
Csoport: Gonosz
Támadás: Venom Infusion, Nightmare Claw
Megjelenés: 38. ep.
Legyőzte: MetalGarurumon és WarGreymon

Jellemzés:
Amikor Myotismont legyőzték, nem sokkal azután visszatért átalakulva; VenomMyotismonként. Egy jóslat szerint a két angyal digimonnak, Angemonnak és Angewomonnak át kellet lőnie a mennyei nyilaikat Tai-on és Matten, hogy megtörténjen a csoda. Mivel már más választás nem volt, a gyerekek ezt is kipróbálták mint végső megoldás. Ennek hatására Agumon és Gabumon Mega szintre alakultak és legyőzték a vámpírdigimont.

Sötét Mesterek

Piedmon

Kép

Szint: Mega
Típus: Virus
Csoport: Fantom
Támadás: Trump Sword, Clown Trick
Megjelenés: 40. ep.
Legyőzte: MagnaAngemon (52. ep.)

Jellemzés:
Ő volt a Sötét Mesterek főnöke. A Spirál-hegy csúcsán lakik. Képes többféle alakban is megjelenni. A Digivégzeteseket kulcstartóvá alakította át. Patamonnak sikerült átalakulnia Ultimate szintre, MagnaAngemonná és egy Mennyei Kaput nyitott, amibe belökte Piedmont.

MetalSeadramon

Kép

Szint: Mega
Típus: Data
Csoport: Vizi állat
Támadás: River of Power, Giga Ice Blast
Megjelenés: 40. ep.
Legyőzte: WarGreymon (43. ep.)

Jellemzés:
MetalSeasramon hatásterülete az óceán volt. Shellmont és Scorpiomont szolgaként fogadta fel, hogy végezzen a kiválasztottakkal. WarGreymon tudta legyőzni, mert ő is „Dramon” típusú digimon.

Puppetmon

Kép

Szint: Mega
Típus: Virus
Csoport: Báb
Támadás: Puppet Pummel, Wires Choking
Megjelenés: 40. ep.
Legyőzte: MetalGarurumon (47. ep.)

Jellemzés:
Elrabolta T.K.-t, hogy játszanak. Persze Puppetmon a látszat ellenére veszélyes, alattomos digimon, nem lehet megbízni benne. Mattet és Tai-t pedig egymás ellen fordította, hogy felbontsa a csapatot. Ez sikerült is neki. A Digivégzetesek háromfelé váltak. MetalGarurumon legyőzte, de ennek elléne ő is a társával külön utakon jár jóideig.

Machinedramon

Kép

Szint: Mega
Típus: Vírus
Csoport: Gép
Támadás: Giga Cannon, Dragon Fire
Megjelenés: 40. ep.
Legyőzte: WarGreymon (49. ep.)

Jellemzés:
Machinedramon egy kihalt városban élt. Guardromonok és Tankmonok szolgálták. A város egy régi elhagyott gyárában WaruMonzeamon Numemonokat dolgoztatott. Kari szabadította fel őket, és ezután a Numemonok királynőjükként tisztelték. Machinedramont WarGreymon győzte le.

Az Igazi Ellenség:

Apocalymon

Kép

Kép

Szint: Ismeretlen
Típus: Ismeretlen
Csoport: Ismeretlen
Támadás: Sötét zóna, Szint csökkentés, Vírus gránát, Teljes megsemmisítés
Megjelenés: 53. ep.
Legyőzte: WarGreymon, MetalGarurumon, Garudamon, Lillymon, MegaKabuterimon, Zudomon, MagnaAngemon, Angewomon (54. ep.)

Jellemzés:
Apocalymon volt a legvégső ellenség. Erősebb, mint eddig bármelyik. A Digivégzeteseket és a digimonjaikat a Digital Limbo-ba, azaz a „pokol tornácára” vitte. Ez egy végtelen sötét hely, a semmiségben. A digimonokat Rookie szintre alakította vissza, majd a gyerekek Crestét megsemmisítette. Ezután a Digivégzeteseket és társaikat törölte. Mivel a Digitális Világ adatokból áll, itt megtehette. A gyerekek azonban nem adták fel és rájöttek, hogy nincs szükségük a Crestre, mert amit jelképeznek bennük van. Végül sikerült, és visszaállították magukat, a digimonok ismét át tudtak alakulni. Nehezen, de együttes erővel megsemmisítették Apocalymont.
1. Szezon : Digivice-ok, Crest-ek

Digivice-ok, Crest-ek


Digivice

Kép

A Digivice jelenti a kapcsolatot a Digivégzetes és digimonja közt. Ennek segítségével jut át a digimonhoz a társa ereje, és az átalakulásban is hasznos. Minden gyereknek van Digivice-a, akinek van digimon társa.
Crest & Tag

A Crest egy kis medál szerűség, amit a Digivégzetesek Gennai tanácsára kezdtek felkutatni hogy a digimonjaikat magasabb szintre tudják fejleszteni. Minden kiválasztottnak a legszívbőljövőbb tulajdonságát jelképezi amit használva át tud alakulni a digimonja. Persze nem erőltetve! Mert akkor rossz vége lesz, és a digimon hibásan változik át, mint Agumon SkullGreymonná. (16. ep.) A Tag pedig a Crest tartója, és egy vékony láncra van fűzve.

Bátorság Crest (Tai)

Kép

Megbízhatóság Crest (Joe)

Kép

Őszinteség Crest (Mimi)

Kép

Tudás Crest (Izzy)

Kép

Barátság Crest (Matt)

Kép

Remény Crest (T.K.)

Kép

Szeretet Crest (Sora)

Kép


Fény Crest (Kari)

Kép

Tag, a Crest tartója

Kép

1. rész: Hát így kezdődött

2. rész: Greymon születése

3. rész: Garurumon

4. rész: Biyomon a tűzzel játszik

5. rész: Kabuterimon elektromos sokkolója

6. rész: Togemon játékvárosban

7. rész: Ikkakumon szigonytorpedója

8. rész: A gonosz megmutatja arcát

9. rész: Fagyos jégütés

10. rész: Nyom a digimúltból

11. rész: A Bacemon ünnepség

12. rész: A digióvodában

13. rész: A digiválasztottak legendája

14. rész: Indulás egy új kontinensre

15. rész: Etemon sötét hálózata

16. rész: Halálosztó Greymon érkezése

17. rész: Kakasviadal

18. rész: Pixi kiképzés

19. rész: A piramis foglya

20. rész: MetalGreymon feltűnik a színen

21. rész: Tai hazatér

22. rész: Felejtsd el!

23. rész: WereGarurumon vacsorája

24. rész: Csak semmi kérdezősködés

25. rész: Karaoke hercegnő

26. rész: Sora szeretet kártyája

27. rész: Kapu hazafelé

28. rész: Kapunyitás

29. rész: Régi emlékek

30. rész: Útban hazafelé

31. rész: A nyolcadik digi-vice

32. rész: Gatomon színre lép

33. rész: Egy kis szórakozás

34. rész: A nyolcadik gyerek lelepleződik

35. rész: A virágok ereje

36. rész: Megszállt város

37. rész: Wizardmon ajándéka

38. rész: A jóslat

39. rész: Harc a Földért

40. rész: Megjelennek a Sötétség Urai

41. rész: Tengeri betegség

42. rész: Szorult helyzetben

43. rész: Játszunk!

44. rész: Hulladéknap

45. rész: Alapvető ellentét

46. rész: Etemon visszatér

47. rész: Ogremon becsülete

48. rész: Kari beteg lesz

49. rész: A fénynyaláb

50. rész: Joe harca

51. rész: A barátság ereje

52. rész: Piedmon végső tréfája

53. rész: Apocalymon megjelenik

54. rész: Hazatérés

Remélem teccett az oldal!

 

 

A mappában található képek előnézete digimon.eoldal.hu

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.